Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kilka filetów z kurczaka
-
szzcypta esrtagonu
-
sól, pieprz do smaku
-
pół szklanki rosołu
-
Pół szklanki białego wina
-
dwie łyżki masła
-
łyżka mąki
-
lyzka koperku
-
dwie łyżki oliwy
Przepis i sposób przygotowania grillowany kurczak z sosem koperkowym
Na drugiej patelni zrobić z masla i mąki rumianą zasmażkę, rozprowadzić chłodnym rosołem. Dodać posiekany koperek. Zdjąć mięso z patelni grillowej, zdeglasować ją winem i przelać to do zasmażki z koperkiem, wymieszać dobrze i sos gotowy.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się