grillowany kurczak z sosem koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilka filetów z kurczaka

  • szzcypta esrtagonu

  • sól, pieprz do smaku

  • pół szklanki rosołu

  • Pół szklanki białego wina

  • dwie łyżki masła

  • łyżka mąki

  • lyzka koperku

  • dwie łyżki oliwy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety lekko rozbić, otoczyć w oliwie, posolić i posypać ziołami, odstawić do lodówki na conajmniej 15 minut. Patelnię grillową rozgrzać, położyć mięso, zmniejszyć płomień i usmażyć na rumiano.
Na drugiej patelni zrobić z masla i mąki rumianą zasmażkę, rozprowadzić chłodnym rosołem. Dodać posiekany koperek. Zdjąć mięso z patelni grillowej, zdeglasować ją winem i przelać to do zasmażki z koperkiem, wymieszać dobrze i sos gotowy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 13.09.2013 21:27
i kurczak i sos pyszna sprawa
Jodaj 20.06.2012 06:56
sos koperkowy + kurczak = pyszności :)
Izabela/bella81 23.12.2011 20:53
świetny
pacpaw 25.11.2011 21:14
sos mam na celowniku
ben-ka 26.08.2011 08:50
pyszny filet,lubię drób:)
Mysiunia 23.12.2010 16:26
suuper!
Goya 24.11.2010 12:44
smakowity
pacpaw 08.11.2010 08:57
niesamowicie wygląda
MAR3STA 07.11.2010 09:40
ale pyszności, aż ślinka cieknie!
cukiereczek 07.11.2010 09:25
Wygląda zachęcająco

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat