Frytki z selera

Frytki z selera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 bardzo duży korzeń selera

  • 1 łyżka oleju rzepakowego

  • płaska łyżeczka suszonego oregano

  • szczypta pieprzu cayenne (lub więcej)

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Seler myjemy, obieramy i kroimy w słupki grubości około 1 cm. Polewamy je olejem, posypujemy przyprawami. Pieprz cayenne możecie zastąpić słodką papryką, jeżeli nie lubicie pikantnych potraw. Ilość cayenne jednak w tym przepisie, naprawdę nie jest zabójcza. Frytki pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, w 180 stopniach z termoobiegiem, około 30 minut, aż do zrumienienia. Obracajcie je od czasu do czasu.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jagoda5913

02.02.2017 18:24
fajny pomysł

jan_mag

02.02.2017 17:07
Moje smaki!

Malinka

02.02.2017 15:53
Na pewno bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat