Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosna Wiosna ach to Ty:)

Piękna pogoda w Opolu, jest słonecznie i ciepło. W taką pogodę mam ochotę na coś lekkiego ale i smacznego. Wczoraj zjedliśmy zielony makaron barwiony szpinakiem. Nie sądziłam że jest taki pyszny. Wiosenna rewolucja na talerzu:)



Wiosna Wiosna ach to Ty:)Wiosna Wiosna ach to Ty:)Wiosna Wiosna ach to Ty:)
Wiosna Wiosna ach to Ty:)Wiosna Wiosna ach to Ty:)Wiosna Wiosna ach to Ty:)

 

Zielone spaghetti z marchewkowym sosem

Wiosna Wiosna ach to Ty:)

- 400g makaronu gniazdka ze szpinakiem
sos
- 4 marchewki
- 750 ml wywaru
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 kopiaste łyżki gęstej śmietany

- 2 filety z kurczaka

Makaron ugotuj na miękko.
Marchewki obierz pokrój na 3 części i gotuj 30 min w wywarze. Garnek zestaw, zmiksuj blenderem marchewki wraz z wywarem. Dodaj sok z cytryny, gałkę muszkatołową i dopraw ewentualnie do smaku. Dodaj śmietanę i sos gotowy.
Filet pokrój na cienkie paski, smaż krótko na średnim ogniu.
Podawaj w dowolnej formie.
Następnego dnia makaron był odsmażany z kurczakiem i podlany sosem, równie pyszne.

Zapraszam na wiosenne odkrycie:)

Oraz inne barwne zupy:)

Wiosna Wiosna ach to Ty:)
Zupa krem z cukinii
Wiosna Wiosna ach to Ty:)
Zupa krem ze szpinakiem
Wiosna Wiosna ach to Ty:)
Zupa krem porowa z ziemniakami
Wiosna Wiosna ach to Ty:)
Zupa krem z selerem naciowym
Wiosna Wiosna ach to Ty:)
Zupa krem marchwiowo-jabłkowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak