Wiosna Wiosna ach to Ty:)

Zielone spaghetti z marchewkowym sosem
- 400g makaronu gniazdka ze szpinakiem
sos
- 4 marchewki
- 750 ml wywaru
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- 3 kopiaste łyżki gęstej śmietany
- 2 filety z kurczaka
Makaron ugotuj na miękko.
Marchewki obierz pokrój na 3 części i gotuj 30 min w wywarze. Garnek zestaw, zmiksuj blenderem marchewki wraz z wywarem. Dodaj sok z cytryny, gałkę muszkatołową i dopraw ewentualnie do smaku. Dodaj śmietanę i sos gotowy.
Filet pokrój na cienkie paski, smaż krótko na średnim ogniu.
Podawaj w dowolnej formie.
Następnego dnia makaron był odsmażany z kurczakiem i podlany sosem, równie pyszne.
Zapraszam na wiosenne odkrycie:)
Oraz inne barwne zupy:)
![]() |
Zupa krem z cukinii |
![]() |
Zupa krem ze szpinakiem |
![]() |
Zupa krem porowa z ziemniakami |
![]() |
Zupa krem z selerem naciowym |
![]() |
Zupa krem marchwiowo-jabłkowa |