Wielkanocne słodkości cz.2

Opublikowano: 03.03.2013
Autor: Mienta
Wielkanocne słodkości cz.2
Ucierane mini babki cytrynowe

Ucierane mini babki cytrynowe

Pachnące, pyszne mini babki idealnie nadają się do wielkanocnego koszyka :)

  • 250 g mąki pszennej lub tortowej
  • 220 g margaryny
  • 180 g cukru
  • 4 jajka
  • sok z połowy dużej cytryny
  • łyżka startej skórki z cytryny
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Margarynę ucieramy z cukrem, żółtkami, sokiem i skórką z cytryny.

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy.

Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy z masą.

Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy około 35 minut (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Smacznego :)

prymat