Wielkanocne słodkości cz.14

Opublikowano: 28.03.2013
Autor: Mienta
Wielkanocne słodkości cz.14
Mini keksy

Mini keksy

Jak to nazwał mój mąż „wielkanocny keks w wersji dla krasnoludków” ;)

  • 2 jajka
  • 65 g mąki pszennej
  • 60 g mąki kartoflanej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 g cukru pudru
  • 100 g margaryny
  • 100g kandyzowanych owoców i bakali

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytrynyi margarynę.

Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

Dokładnie mieszamy po czym dodajemy ubite białka i kandyzowane owoce.

Delikatnie łączymy składniki.

Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.

Pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Smacznego :)


 

prymat