Wielkanocne babeczki

Śmietankowe babeczki
Składniki:
- 1/2 kostki margaryny
- 1/2 szkl. gęstej śmietany
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 4 jajka
- 1 budyń śmietankowy
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat śmietankowy
Sposób przygotowania:
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka – ucieramy.
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, budyń ( w proszku) oraz aromat śmietankowy – ucieramy.
Z białek ubijamy sztywną pianę. Ubitą pianę dodajemy do ciasta – mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy ok 50 min w temperaturze 180 stopni. (Jeśli pieczemy babeczki musimy je piec ok 20 -25 minut).
Smacznego!!!