Tradycyjna kuchnia cz.2

Opublikowano: 09.10.2012
Autor: Mienta
Tradycyjna kuchnia cz.2
Fasolka po bretońsku

Dziś kolejne klasyczne danie ;) Wszystko do jednego gara i obiad gotowy :)

 

  • 0,5 kg białej fasoli
  • 2 laski kiełbasy wiejskiej
  • pół kartonika przecieru pomidorowego
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • kostka rosołowa
  • łyżka przyprawy do fasolki

Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc.

Na następny dzień dolewamy do niej około 2,5 litra wody, dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa, kostkę rosołową i gotujemy około 40 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojona w plasterki kiełbasę i gotujemy 15 minut.

Pod koniec dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku.

Smacznego :)

Tradycyjna kuchnia cz.2

prymat