Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta po chińsku

Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska.
Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska.
Szybka do zrobienia i szybko znikająca. 
Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim.
Może się skusicie ?
 
TARTA PO CHIŃSKU
 
Tarta po chińsku
 
1 op ciasta francuskiego
1 op mieszanki chińskiej 
300 g tartej mozzarelli
1 łyżka czarnego sezamu
1 duża pierś z kurczaka
do smaku :
sól
pieprz
czosnek granulowany
chili
3 łyżki bułki tartej
 
Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą.
Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić.
Mieszankę chińską Hortex rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski,  dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać.
Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta.
Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak