Szybko, smacznie, kolorowo czyli domowe taco w mojej wersji
Moje pierwsze i udane podejście do taco. Czasami jest tak, że jakaś potrawa wydaje nam się trudna do zrobienia a okazuje się, że wcale tak nie jest. Taco robi się szybko. Moja rodzinka była zadowolona jedząc tę potrawę. Tak więc pierwsze koty za płoty i taco będzie częściej gościć na naszym stole.
Taco po mojemu

500 g mięsa wieprzowo - wołowego ( samodzielnie zmielonego )
1 duży pomidor ( pokrojony w kostkę )
1 puszka mieszanki meksykańskiej ( odsączonej z zalewy )
1 ząbek czosnku ( przeciśnięty )
1 mała cebula ( pokrojona w kostkę )
1 pieczona papryka ( pokrojona w kostkę )
1 garść rungii ( posiekanej )
do smaku :
sól
pieprz
papryka ostra
Na patelni podsmażyć mięso.
Dodać pomidora, czosnek i cebulę i jeszcze chwilę smażyć.
Następnie dodać rungię, mieszankę i fajitę oraz przyprawy do smaku i paprykę pieczoną i wszystko dusić około 3 minuty.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić.
Taco napełniać gorącym farszem i spożywać zaraz po przygotowaniu.