Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z wasabi

Taki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek. Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć go właśnie do gotowanych jajek. Sos najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się ze sobą połączą.
Taki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek.
Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć go właśnie do gotowanych jajek. 
Sos najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się ze sobą połączą.
Sos ten przygotowałam na Wielkanoc. 
Moi domownicy bardzo lubią tego typu sosy więc robię go nie tylko na święta i nie tylko w takiej kombinacji.
Tu akurat wasabi nadało super fajnego smaku.
 
SOS Z WASABI
 
Sos z wasabi
4 ogórki konserwowe
10 marynowanych pieczarek
1 cebula
3 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka wasabi
400 g jogurtu naturalnego
300 g majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
 
Ogórki, pieczarki, jajka i cebulę rozdrobnić w rozdrabniaczu.
Potem dodać do nich wasabi, jogurt i majonez oraz przyprawy do smaku.
Dokładnie sos wymieszać i przelać do słoika lub innego naczynia.
Wstawić do do lodówki i przechowywać do 3 dni.
Podawać do mięs na zimno, wędlin i jajek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak