Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka jesień cz.1

Zapraszam na szybkie i łatwe pierożki z jabłkami :)

Ostatnio mam mało czasu na przyrządzanie wymyślnych dań i deserów więc raczej kombinuję tak aby było i szybko i smacznie:)

Słodka jesień cz.1

  • opakowanie ciasta francuskiego (ok.250g)
  • 3 jabłka szara reneta
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki cynamonu

 

Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.

Na patelni rozpuszczamy miód i podsmażamy na nim jabłka.

Gdy zmiękną, dodajemy cynamon, mieszamy i odstawiamy do przestudzenia.

Na cieście francuskim od brzegu układamy po łyżce jabłek.

Przykrywamy ciastek i za pomocą pierożnicy wykrawamy pierożki.

Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Brzegi ściskamy jeszcze widelcem.

Ja zrobiłam to za lekko i rozkleiły się podczas pieczenia ale nie przeszkadzało mi to;)

Pierożki pieczemy około 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

Słodka jesień cz.1

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak