Sałatkowe bukiety cz.1
Dębowa sałatka
8 liści sałaty dębowej
3 plastry kiełbasy szynkowej drobiowej
3 rzodkiewki
kilka paseczków pora
kilka pasków czerwonej papryki
kilka pasków żółtej papryki
2 szczypty czarnuszki
Sos :
3 łyżeczki octu ryżowego
5 łyżeczek oleju ryżowego
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
1 szczypta przyprawy ognisty smok
1 łyżeczka miodu płynnego
Składniki sosu umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać.
Sałatę umyć i osuszyć w wirówce do sałaty.
Plastry kiełbasy zwinąć w ruloniki i przeciąć skośnie na pół.
rzodkiewki za pomocą nożyka w kształcie literki v przeciąć na dwie połówki.
Sałatę ułożyć na talerzu a na nią wyłożyć wszystkie przygotowane składniki sałatki.
Cała sałatkę posypać czarnuszką i polać przygotowanym sosem.