Składniki
- 150 herbatników
- 50g orzechów mielonych laskowych
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki cukru pudru
- około 150g masła.
- 1 jogurt naturalny
- 500g sera homogenizowanego chudego
- 200g sera mascarpone
- 1/2 opakowania żelatyny
- 1 szkl cukru pudru
- 2 cukry waniliowe
- 1/2 łyżeczki wanilii w proszku
- Sok z jednej cytryny
- 1 galaretka czerwona
- Dekoracje z czekolady
- 100g kremu maślanego do dekoracji Wykonanie
spód sernikaDo miski włożyłam herbatniki, zmiksowałam na pyłek, dodałam cukier puder i kakao dokładnie wymieszałam..Margarynę rozpuściłam i dodałam do pyłku ciasteczkowego wymieszałam powstała jednolita masa którą wylepiłam tortownicę sylikonowa. Tortownicę włożyłam do zamrażalki na około 30 minut.Przygotować galaretkę według przepisuDo miski wkładamy ser homogenizowany, mascarpone, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy, wanilie, sok z cytryny wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy żelatynę dodajemy zimnej wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy żelatynę mieszamy i wykładamy na masę miasteczkową .Ma masę serową wylewamy przygotowaną galaretkę .Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu z lodówki robimy dekoracje według uznania.