Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Romantyczny sernik na zimno

Wieczór a może już noc? Stół nakryty,dwie świeczki się palą czerwone wino nabrało już moc nasze oczy na siebie spoglądają Cicha i romantyczną muzykę słuchamy kominek swoim światełkiem mruga cudowny chwile wspominamy Tyś moją połówką ta druga Bukiet czerwonych róż pragnę Ci wręczyć Dla Ciebie życzenia we wszystkich językach świata Kocham Cię

Składniki 

spód  sernika
  • 150 herbatników
  • 50g orzechów mielonych laskowych
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżki cukru pudru 
  • około 150g masła.
masa serowa
  • 1 jogurt naturalny
  • 500g sera homogenizowanego chudego
  • 200g sera mascarpone
  • 1/2 opakowania żelatyny
  • 1 szkl cukru pudru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1/2 łyżeczki wanilii w proszku
  • Sok z jednej cytryny
Dodatkowo
  • 1 galaretka czerwona
  • Dekoracje  z czekolady
  • 100g kremu maślanego do dekoracji Romantyczny sernik na zimnoWykonanie 
    spód sernika
     Do miski włożyłam herbatniki, zmiksowałam na pyłek, dodałam cukier puder i kakao dokładnie wymieszałam..Margarynę rozpuściłam i dodałam do pyłku ciasteczkowego wymieszałam powstała jednolita masa którą wylepiłam tortownicę sylikonowa. Tortownicę włożyłam do zamrażalki na około 30 minut.
    Przygotować galaretkę według przepisu
    Do miski wkładamy ser homogenizowany, mascarpone, jogurt, cukier puder, cukier waniliowy, wanilie, sok z cytryny wszystko dokładnie mieszamy. Do miseczki wsypujemy żelatynę dodajemy zimnej wody mieszamy pozostawiamy do napęcznienia. Następnie wlewamy gorącą wodę w celu rozpuszczenia. Do masy serowej wlewamy żelatynę mieszamy i wykładamy na masę miasteczkową .Ma masę serową wylewamy  przygotowaną galaretkę .Wkładamy do lodówki na noc. Po wyjęciu z lodówki  robimy dekoracje według uznania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak