Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

Dziś kolejna wariacja roladkowa. A do roladek farsz z cukinii, czerwonej cebulki, marynowanego imbiru i pieczarek. Panierowane i smażone na oleju.

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

 

składniki :
4 kotlety ze schabu bez kości ( po 150 g )
Farsz :
1/2 cukinii
1 średnia czerwona cebula
1 łyżka posiekanego koperku
7 średnich pieczarek
1 łyżka marynowanego imbiru w zalewie sushi ( paski )
Do smaku :
sól
pieprz kolorowy
chili mix Jalapeno
sól czarna
czosnek granulowany
Dodatkowo :
bułka tarta do panierowania
2 jajka
olej do smażenia

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć około 3 minuty.
Doprawić do smaku przyprawami, schłodzić.
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć je do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie każdą z nich obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym z dodatkiem soli i pieprzu jajku.
Na koniec panierować ponownie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony tak długo aby mięso w środku się dosmażyło. 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak