Kto powiedział, że roladki muszą być wciąż takie same ? Otóż kto tak myśli jest w błędzie. Możemy z roladkami kombinować na wiele sposobów. Mogą być ze schabu, łopatki wieprzowej, piersi kurczaka czy innego mięsa.
Farsz może być w zależności od naszych upodobań. Mogą to być pieczarki, papryka czy ser, albo kombinacja różnych składników. Przykładem mogą być zrolowane schabiki
z farszem z pieczarek, cebulki i papryki.
Kolejną propozycja są zmiksowane smakiem roladki z piersi kurczaka marynowane w soku z ananasa z nadzieniem z sera i masła.
Bardzo smaczne są również rolady z łopatki wieprzowej z farszem z pieczarek i papryki duszone i podane z sosem.
Albo np. rolady z farszem z pieczarek i żółtego sera panierowane w płatkach kukurydzianych.
A dla wielbicieli mięs z dodatkiem owoców fajną propozycją mogą być brzoeskwiniowe piersi czyli filet z kurczaka z brzoskwinią w środku.
Tak więc w naszej kuchni możemy kombinowac jak tylko możemy i jakie składniki mamy. Oczywiście to tylko kilka propozycji podania roladek. Polecam eksperymenty z dodatkami a wyczarujemy coś naprawdę pysznego.