Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowe love

W ogrodach i sadach od ogromnej ilości porzeczek uginają się gałązki. Warto już zabrać się za przetwory na zimę ale najpierw musimy nacieszyć się ich smakiem na świeżo. I tak zapraszam na kilka moich propozycji na pyszności porzeczkowe.

LODY PORZECZKOWE

 

500 g czarnych porzeczek

1 śmietana 18 % ( 450 g  gęsta )

1 jogurt naturalny ( 375 g )

cukier do smaku

 

Porzeczki umyć i oberwać z nich szypułki.

Jogurt i śmietanę wlać do wysokiego naczynia, dodać cukier i wsypać porzeczki.

Wszystko zmiksować blenderem i napełnić przygotowanym płynem foremki do lodów 

( ja miałam 6 więc resztę wlałam do pojemnika, w którym można mrozić żywność ).

Lody wstawić do zamrażarki na kilka godzin ( te w foremkach można zajadać szybciej ).

 

 

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak