Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowe love 2

A to moja kolejna pyszna propozycja na porzeczki. Ciasto porzeczkowe najlepiej smakuje jeszcze ciepłe.

CIASTO PORZECZKOWE

 

5  jajek ( M )

1/2 szklanki cukru

16 g cukru waniliowego ( domowego )

1,5 szklanki mąki tortowej

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 szklanki oleju rzepakowego

2 szklanki czerwonych porzeczek

2 łyżki mąki

cukier puder

 

Jajka wbić do miski, wlać olej, wsypać obydwa cukry i miksować kilka minut aż cukier 

się rozpuści.

Potem przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać ciasto.

Blaszkę o wymiarach 24 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.

Umyte i wyszypułkowane porzeczki obtoczyć w mące i rozsypać po cieście.

Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ciasto przez 45 minut.

Upieczone wystudzić i posypać cukrem pudrem.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak