Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pomocnik kuchenny cz.1

Czasami jest tak, że piekąc ciasta ciężko jest płat wałkowanego ciasta przełożyć na blaszkę, bo się po prostu klei...Zobacz jak wałkować klejące ciasto.

Pomocnik kuchenny cz.1

Piekąc ciasta wymagające pieczenia kilku placków osobno często te ciasta lepią się do blatu lub stolicy. Ciężko je potem przenieść na blaszkę. Jest na to łatwy sposób. Potrzebujemy jedynie papier do pieczenia, coś do rysowania i nożyczki. Z dna blaszki do pieczenia bierzemy wymiar, potem rysujemy ten wymiar na papierze do pieczenia i tniemy na wymiar. Papierów ma być tyle ile mamy mieć upieczonych placków. Potem ciasto dzielimy na tyle części ile potrzebujemy i na każdym papierze rozwałkowujemy poszczególne ciasta. Tak przygotowane przekładamy osobno do blaszek i pieczemy, po upieczeniu wyjmujemy, zdejmujemy papier i placek studzimy na ściereczce. Następną warstwę ciasta przekładamy do blaszki i pieczemy i tak dalej i tak dalej aż upieczemy wszystkie placki.

Pomocnik kuchenny cz.1

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak