400 ml gotowego ciasta na racuchy
300 g mąki pszennej
20 g świeżych drożdży
1 szkl letniej wody
1 łyżeczka soli
4 łyżki oleju
300 g wędzonego boczku
300 g kiełbasy wiejskiej
2/3 puszki kukurydzy konserwowej
250 g pieczarek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezu
2 łyżki ketchupu
sól, pieprz i papryka ostra do smaku
przyprawa do pizzy do smaku
300 g żółtego sera
Do ciasta na racuchy dodać rozkruszone drożdże, wodę, sól, olej i mąkę i wyrobić ciasto.
Odstawić do wyrośnięcia.
Na blachę wysmarowaną olejem rozłożyć jeszcze raz wyrobione ciasto i ponownie odczekać, aż wyrośnie.
W międzyczasie podsmażyć cebulę, czosnek i pieczarki.
Dodać odsączoną kukurydzę, pokrojony boczek i kiełbasę.
Doprawić do smaku.
Ser zetrzeć na tarce.
Wyrośniete ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i podpiec ciasto 15 minut.
Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem.
Na ciasto wyłożyć farsz, posypać startym serem. Piekarnik podgrzać do 200 stopni, wstawić pizzę do piekarnika z zapiekać 15-20 minut.
Pizzę podawać polaną ketchupem.