Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami i szpinakiem

Czy mielone muszą być nudne ??? Nie.

 

Czy mielone muszą być nudne ?
A nie muszą i moje takie właśnie są.
Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki.
A panierka to bułka tarta i płatki jaglane.
Oj jakie one były pyszne.
 
 
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
 
Mielone z pieczarkami i szpinakiem
500 g łopatki wieprzowej
6 pieczarek
1 solidna garść świeżego szpinaku
2 jajka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/4 pęczka natki pietruszki
100 g czerstwej bułki
1 szk mleka
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 szk bułki tartej
1/2 płatków jaglanych
olej do smażenia


Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
Szpinak i natkę posiekać.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.
 
Mielone z pieczarkami i szpinakiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak