Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hummus

Mój pierwszy hummus. Nie jest może idealnie gładki bo blender odmówił mi posłuszeństwa.
Mój pierwszy hummus. Nie jest może idealnie gładki bo blender odmówił mi posłuszeństwa.
Choć przyznam, że te lekko wyczuwalne grudki w niczym nie przeszkadzają.
Taką pastę możemy zjeść na śniadanie lub kolację.
Wystarczy posmarować nim pieczywo i dodać ulubione składniki ( na przykład jakieś warzywa ).
 
Do hummusu możecie użyć domowej pasty sezamowej lub gotowej.
 
 
HUMMUS
 
 
Hummus
 
5-7 łyżek pasty sezamowej tahini
400 g ciecierzycy z puszki ( waga po odsączeniu )
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
2 łyżki oleju sezamowego
 
Odcedzoną cieciorkę wrzucić do wysokiego naczynia, dodać ząbek czosnku oraz sól i pieprz a także tahini i olej.
Wszystko dokładnie zblendować.
Gdyby okazało się, że pasta jest za gęsta dodać trochę przegotowanej zimnej wody lub zalewy z cieciorki.
Gdy masa będzie gładka przełożyć ją do innego naczynia i zajadać z pieczywem.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak