Fasolka szparagowa czyli fasolka w objęciach boczku

Opublikowano: 30.06.2012
Autor: ZEWA
Fasolka szparagowa czyli fasolka w objęciach boczku
Skończył się sezon szparagowy, ale zaczął na fasolkę szparagową. Ja uwielbiam ją z bułką tartą, mogłabym ją jeść codziennie. Ale dziś wpadłam na pewien pomysł i zrobiłam fasolkę zawiniętą w boczek. Wyszła naprawdę super i ładnie się prezentuje na talerzu.

Fasolka w objęciach boczku

Fasolka szparagowa czyli fasolka w objęciach boczku


składniki dla jednej osoby
12 szt ugotowanej żółtej fasolki szparagowej
3 plastry wędzonego, parzonego boczku
olej do smażenia

Na patelni grillowej rozgrzać odrobinę oleju.
Fasolki rozdzielić na trzy porcje.
Plastry boczku rozłożyć na desce.
Na koniec każdego plastra ułożyć fasolkę i zwinąć przez środek w rulonik.
Ułożyć boczek z fasolką na patelni i podsmażyć na rumiano.
Podawać od razu po przygotowaniu.

prymat