Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burakowe babeczki

Postanowi?am zrobi? eksperyment i upiek?am babeczki z dodatkiem surowego buraka. Musz? przyzna?, ze wysz?y super a burak w ogóle nie jest wyczuwalny. Idealny sposób przemycenia warzyw dzieciom, które nie lubi? warzyw. Babeczki najlepiej smakuj? jeszcze letnie, w ?rodku sa puszyste a z zewn?trz chrupi?ce.

 

Burakowe babeczki

Burakowe babeczki

4 jajka
2 szk m?ki
250 g margaryny Kasia
200 g cukru
1 ?y?eczka proszku do pieczenia
1/2 szk rodzynek
1 czubata szklanka buraków ( startych na drobnych oczkach )
1 ?y?ka kakao
cukier puder do posypania


Przygotowa? blaszk? do muffinek.
We wg??bienia w?o?y? papilotki.
M?k? przesia? z proszkiem do pieczenia i kakaem.
Piekarnik nagrza? do 180 stopni.
Mi?kk? margaryn? utrze? z cukrem na puszyst? mas?.
W trakcie ucierania wbija? po jednym jajku.
Gdy masa jest wystarczaj?co po??czona dodawa? m?k? i nadal uciera?.
Na koniec wsypa? rodzynki i buraki i wyrobi?, ale ju? ?y?k?.
Masa powinna by? g?sta.
Gotow? mas? nape?nia? papilotki.
Babeczki piec przez 30 minut.
Po upieczeniu wyj?? je na kratk? i sch?odzone posypa? cukrem pudrem.
Najlepiej smakuj? letnie, bo s? mi?ciutkie w ?rodku a wierzch jest chrupi?cy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak