- 4 jajka
- 130 g mąki pszennej
- 120 g mąki ziemniaczanej
- 140 g cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 200 g margaryny
- 3 łyżki malinowych m&m's (można użyć zwykłych czekoladowych draży)
- 200 g serka mascarpone
- kopiasta łyżka konfitury malinowo-różanej
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy margarynę.
Ciągle ucierając dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
Dokładnie mieszamy po czym dodajemy ubite białka.
Delikatnie łączymy składniki.
Na koniec dodajemy malinowo-czekoladowe draże.
Ciasto nakładamy do 3/4 wysokości foremek.
Pieczemy około 25 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.
Serek miksujemy z konfiturą malinowo-różaną lub malinową.
Przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki.
Smacznego :)