Smak Tygodnia: Sałatka obiadowa

31.05.2011
Smak Tygodnia: Sałatka obiadowa

 

Sałatki są bardzo ważnym i wyjątkowym składnikiem naszej diety. Łatwość przyrządzania oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że szybko można przyrządzić coś smacznego i zdrowego. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania. Lekkie sałatki należą do ulubionych potraw nie tylko podczas gorącego lata, ale również przez cały rok. Są doskonałe zarówno na śniadanie, lunch jak i wykwintną kolację.  

 

Mogą być samodzielnym daniem, jak i przystawką do dania głównego. Wspaniale wzbogacają i uświetniają stół przy każdej uroczystości, są też niezastąpionym dodatkiem do dań grillowych. Sałatki to nie tylko bogactwo wrażeń kulinarnych, to także źródło cennych mikroelementów i witamin, tak ważnych w codziennej diecie. Dzięki nim łatwo utrzymać dobrą figurę i świetne samopoczucie.

 

Biała kapusta to jeden z podstawowych składników tradycyjnej kuchni polskiej. Sałatka na bazie białej kapusty z dodatkiem ogórka, marchwi i cebuli to pomysł na smaczny i zdrowy dodatek do wszelkich dań na ciepło. Sekret naszej sałatki tkwi w idealnej proporcji składników oraz odpowiednio dobranych przyprawach.

Sałatka obiadowa stanowi doskonałe uzupełnienie codziennie przygotowywanych posiłków. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do codziennych dań obiadowych. Idealnie harmonizować będzie ze smakiem mięs grillowych.

 



Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

31.05.2011 22:34
Jedna z ulubionych moich sałatek do obiadu! Zawsze dobrze mieć w zapasie :)
prymat