Osobliwości na rynku produktów spożywczych

03.02.2011
Osobliwości na rynku produktów spożywczych

W tubce znajduje się odpowiednik ponad 60 plasterków bekonu. Konsumenci jednak nie ufają zmielonej wersji i są wierni tradycyjnej formie.

Innym produktem, który mimo innowacyjnego pomysłu nie stał się hitem sklepowych półek jest cheeseburger w metalowej puszce. Kosztuje prawie 4 dolary i przygotowuje się go wrzucając  puszkę na kilka minut do wrzącej wody. O walorach smakowych takiego posiłku wiemy jednak niewiele…

 

 

Znani niemieccy producenci  kiełbas także postanowili zaproponować smakoszom coś nowego i wymyślili kiełbasy o bardzo nietypowych smakach. Zostały więc opracowane receptury kiełbas o smaku kiwi, truflowe, kardamonowe, imbirowe lub pietruszkowe. Wszystko to, aby wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów.

 

Na podstawie:www.gizmos.pl, www.odkrywcy.pl, www.kopalniawiedzy.pl

Udostepnij:

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara40

04.02.2011 19:29
No, coz, widze, ze nie bede oryginalna i swoja opinia dolaczam do grona tradycjonalistek, ktore wola kawalek dobrej kielbasy. A,bekon z tubki lub cheesburger w puszczce kojarza mi sie z lotami na ksiezyc.

Myszka75

04.02.2011 07:16
Chyba zmierzamy w złym kierunku, jeszcze trochę a będzie jak w filmach Science Fiction, Sniadanie-mała pigułka, obiad- większa pigułka.....ale gdzie w tym wszystkim smak, zapach o wyglądzie nie wspomnę...Ja tam też wolę kawałek dobrej kiełbasy (o smaku kiełbasy) i plaster boczku (najlepiej od własnej świnki). Bekon z tubki - nie dziękuję:)

borgia

03.02.2011 18:13
Czyżbym była aż taką zatwardziałą tradycjonalistką, że jak mi się marzy kawał dobrej kiełbasy, to o smaku kiełbasy? Na przykład krakowska sucha... Jakoś nie chcę aby mi smakowała inaczej. Widzę, że ten produkt bekonowy to szwedzki wymysł. Nie dziwi mnie więc fakt, że jak przyjeżdżają z wizytą zagraniczni goście, to koleżanka na głowie staje, aby kupić fantastyczne wyroby zakliczyńskiego masarza. Cmokaniom nie ma końca... Zdecydowanie jestem za tradycją.

Jolanta_P-S

03.02.2011 18:07
to raczej wymysł producentów, a nóż widelec jakiś klient się skusi, jeszcze może na bekon bym się zdecydowała, ale kiełbasę to wolę o smaku kiełbasy;)

SmacznaPyza

03.02.2011 17:48
tylko czy takie jest rzeczywiście zapotrzebowanie klientów? powiem szczerze, że przekonana nie jestem....
prymat