Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

11.09.2017
Doradca Smaku VII: Gulasz cielęcy z fasolką, odc. 5

Gęsty, gorący i przede wszystkim bardzo smaczny gulasz cielęcy to świetna propozycja na wrześniowy obiad!

 

Michel Moran pokazuje, jak go przyrządzić, radzi, kiedy dodawać poszczególne przyprawy i przedstawia przydatne zastosowanie wina białego. Smacznego!

 

 

 

Gulasz cielęcy z fasolką

Składniki:


200 g udźca cielęcego,
3 łyżki mąki,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
250 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej,
2 łyżki masła,
4 średnie ziemniaki,
½ l wywaru cielęcego,
70 ml białego wina,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
olej,
Oliwki zielone Smak,
Papryka słodka mielona Prymat,
Estragon suszony Prymat,
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.

Przepis znajduje się TUTAJ

 

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

12.09.2017 22:02
Pyszny , apetyczny a za razem kuszący gulasz.;)

bietka

12.09.2017 07:55
smaczne jedzonko : )

jejkuchnia

12.09.2017 07:04
Niezwykle apetyczny. :)
prymat