Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem?

Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem?

W życiu prywatnym czy zawodowym nasza aktywność jest rozbudzana do niebagatelnych rozmiarów. Jesteśmy w ciągłym pędzie, na fali albo jeszcze przed nią, by móc zrealizować kolejny projekt czy przedsięwzięcie.

Nasze działania ustawiamy w kolejności albo wykonujemy na raz, w pozornym chaosie, w którym jedne czynności płynnie nachodzą na inne, tworząc wielowątkową całość.

 

Kobieta potrafi prowadzić kilka wątków jednocześnie. Szczególnie dobrze widać to na zakupach, gdy przymierza kilka rzeczy na raz, wymienia, dopasowuje, mając w głowie nie jedną, ale wiele wizji, przy okazji często na bieżąco tworząc kolejne.

Mężczyzna skupia się najczęściej na jednym wątku - jeden telefon to jeden problem. Kiedy mężczyzna ma coś zrobić, zabiera się za jedno zadanie, potem za następne i tak dalej, aż wszystko jest skończone.

Wyobraźmy sobie życie, w którym każda kolejna sprawa może rozpocząć swój bieg tylko wtedy, gdy skończymy zajmować się poprzednią. Jak wygląda w takiej sytuacji ugotowanie obiadu dwudaniowego, nie daj boże z deserem? Na pewno zanim ziemniaki się ugotują, my zamówimy już szybkie danie z kuchni dalekiego wschodu albo dobrze nam znane kurczaczki z pulchnej masy... 

W głowie współczesnego Kowalskiego może pojawić się pytanie: czy brakuje nam na to wszystko pieniędzy, czy może jednak czasu?

Wybierając mądrze i równie mądrze inwestując swoje pieniądze, możemy nie tylko oszczędzać skołatane finanse, ale i zyskać kilka chwil dla siebie.

Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem? Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem?

Innowacyjna technologia Split&Cook, dostępna w piekarnikach Beko, to skuteczne rozwiązanie powyżej opisanego problemu, przy okazji zamknięte w pięknym wzornictwie modeli BVR34500BGMS i BVR35500XMS.

Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem? Jak upiec w piekarniku obiad dwudaniowy, i to jeszcze razem z deserem?

W tym samym momencie mamy możliwość upieczenia, podgrzania czy grillowania dwóch zupełnie różnych potraw bez mieszania się zapachów. Przygotowując na rodzinny obiad soczystego i aromatycznego łososia w glazurze z syropu klonowego, nie obdarzymy zapachem Morza Północnego naszego pulchnego biszkoptu, przygotowywanego jednocześnie na nadchodzące imieniny u cioci, która dostaje wysypki na samo wspomnienie o owocach morza.

Piekarnik z technologią Split&Cook umożliwia korzystanie z całej komory o pojemności 80 litrów, bądź na podzielenie go – za pomocą specjalnego separatora – na dwie niezależnie pracujące części: górną i dolną. Każda z części będzie pracować w innej temperaturze, z innymi czasami pieczenia i niezależnymi źródłami ciepła. Maksymalna różnica temperatur wynosi aż 80ºC, a zakres dostępnych temperatur zaczyna się od 40 ºC, a kończy na 280 ºC. Czy to nie wygodne?

W naszej kuchni możemy więc mieć piekarnik, który jak hybryda podzieli się bądź połączy, dopasowując do naszych najmniejszych i największych potrzeb.  To do nas należeć będzie wybór czy nasz czas to pieniądz, czy pieniądz to czas. A najczęściej jedno i drugie.

 

KORAL 30.03.2016 16:42
A ja nie mam takiego piekarnika , ale chętnie bym przyjęła pod swój dach. :)
09.03.2016 11:19
Mam taki piekarnik , daje on oszczednosc na czasie w przygotowywaniu potraw
aisoglam 06.03.2016 20:14
Super! Moje marzenie :)
Maridka19 03.03.2016 08:13
Mi też się bardzo podoba .
norweska20 02.03.2016 23:54
super sprawa - podoba mi sie ten piekarnik :)
agaK. 02.03.2016 14:34
To daje więcej możliwości w kuchni.
Habibi 02.03.2016 14:13
Ta nowoczesna technologia mnie ciągle zadziwia :) Czego to człowiek (mądry człowiek) nie wymyśli ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak