Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe

18.03.2014
Doradca Smaku II, odc. 46: Carpaccio owocowe

Czy carpaccio może być tylko z mięsa? Wcale nie - my proponujemy carpaccio z owoców!

 

1/2 ananasa
2 kiwi
1 mango
2 pomarańcze
10g cukru pudru
1 cytryna
Tymianek Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

 

Kiwi, pomarańcze, mango, ananasa obieramy ze skórki.

 

Ananasa kroimy na cieniutkie połówki plasterków.

 

Kiwi i mango kroimy w cieniutkie plasterki.

 

Pomarańcze filetujemy.

 

Do miski wsypujemy cukier puder, wlewamy sok z cytryny i mieszamy.

 

Dodajemy do tego Tymianek Prymat i Pieprz czarny mielony Prymat.

 

Owoce układamy na talerzu warstwami: ananas, obok kiwi następnie pomarańcza i mango.

 

Polewamy to przygotowanym sosem i posypujemy ziarnami pieprzu czarnego. Smacznego!

 

 

11

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

30.10.2016 07:16
Pyszne położenie smakowe! Polecam.
prymat