Dzień Matki

25.05.2013
Dzień Matki

Istnieje milion sposobów, aby sprawić radość ukochanej Mamie. Najważniejsze to znaleźć taki, który podkreśli radosne chwile tego szczególnego dnia. Proponujemy Wam wyjątkowe menu z dedykacją dla Mam!

Na zaostrzenie apetytu proponujemy przygotowanie Jajka mollet z kawiorem i szampanem

 

Jako danie główne z pewnością sprawdzi się Tagliatelle domowe z wędzonym łososiem

  

Idealnym zwieńczeniem tak miłej kolacji będzie z Fondant czekoladowy z ostrą papryką i ... kwiaty!

 

 

Czy wiecie, że...

Początki tego uroczego święta sięgają czasów starożytnych Greków i Rzymian. Czczono wtedy Matki-Boginie jako symbole płodności i urodzaju. W XVII wieku w Anglii obchodzono dzień nazywany „Niedzielą u Matki”. Składano wtedy życzenia swoim matkom oraz dawano drobne podarunki, tak jak słodycze i kwiaty. Po raz pierwszy w Polsce Dzień Matki obchodzono w Krakowie w 1923 roku. 

 

 

Wszystkim Mamom życzymy wiele szczęścia i jak najwięcej radości ze swoich pociech:)

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

28.03.2016 09:21
Na pewno jest pyszne!

AZgotuj

26.05.2013 10:21
Wspaniała propozycja:)
prymat