Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

21.03.2013
Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

 

Zupa krem z cukinii z białą czekoladą 

 

Przygotuj:

50 g masła

300 g cukinii

50 g cebuli

½ kostki Rosół z kury Kucharek

100 g śmietany

150 g białej czekolady

Sól, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Prażone migdały do dekoracji

Listki mięty do dekoracji

(Składniki dla 4 osób).

 

Sposób przygotowania: 

W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Z połowy kostki Rosół z kury przygotować 250 ml bulionu i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać 100 g śmietany i 150 g białej czekolady. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.

 

 

Więcej przepisów na dania z czekoladą znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania.

 

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Doradca Smaku

23.03.2013 16:41
Polecamy, bo jest naprawdę pyszne - warto zaryzykować!

caralajna

22.03.2013 07:42
przyznam, że lubię dziwaczne połączenia, ale ten ...to sama nie wiem.. musiałabym spróbować, bo nie wyobrażam sobie smaku
prymat