Grzaniec na mroźne wieczory!

14.12.2012
Grzaniec na mroźne wieczory!

 

Grzaniec rozgrzewa nie tylko ciało, ale też atmosferę towarzyskich spotkań. Sekret sukcesu podgrzewanych trunków stanowią aromatyczne, starannie dobrane przyprawy, które znaleźć można w Przyprawie do grzanego wina i piwa Prymat.

 

 

Robert Sowa poleca również alternatywne zastosowania Przyprawy do grzanego wina i piwa Prymat. Korzenny aromat mieszanki przypraw podniesie walory smakowe słodkich sosów: miodowego z chili, śliwkowego lub karmelowego. Z pomocą Przyprawy do grzanego wina i piwa można również przygotować syrop korzenny, w którym ugotujemy gruszki.  

 

Sosy z dodatkiem przypraw korzennych możemy dodawać nie tylko do deserów. Koniecznie spróbujcie zaserwować sos śliwkowy jako dodatek do pieczeni, czy też pasztetu. Przepis znajdziecie TUTAJ

 

 

 

Życzymy miłego przedświątecznego weekendu.

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Doradca Smaku

17.12.2012 10:12
@ziutula kaszubka - bardzo fajne pomysły na zastosowanie tej przyprawy w bezalkoholowych grzańcach.

ziutula

14.12.2012 20:05
i kopot 'grzańcowy' tez smaczny ..... http://www.doradcasmaku.pl/przepis/260642/jak-wino-grzane-kompot-jablkowy-.html

ziutula

14.12.2012 20:02
przyprawa do grzańca nie tylko do grzańca .... zapraszam....http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261240/grzaniec-jablkowo-drozdzowo-kokosowy-.html
prymat