W najbliższy weekend czekają nas aż 2 spotkania podczas eventu "Złote Przeboje na wakacjach". Pierwszy z nich odbędzie się już w sobotę w Świnoujściu, drugi - w niedzielę w Mielnie. A już dzisiaj zapraszamy na sobotnie grillowanie do Świnoujścia. Grillować będziemy na kulinarnym Tirze razem z Robertem Sową. Nie zabraknie również licznych konkursów z nagrodami oraz na scenie, a na głodnych czekać będzie pyszne grillowane mięso, którego smak podkreśli Prymat.
Na koncercie pojawią się takie gwiazdy jak Kombii oraz Jacek Stachursky. Zapraszamy 9 sierpnia pod "Basen Północny Marina" od godz. 16.00
Na drodze kulinarnego TIRa znajdują się jeszcze:
10.08 - Mielno - PapaD, Boney M, Banda i Wanda
16.08 - Świeradów-Zdrój - Kombii, Urszula
23.08 - Giżycko - Hey i Red Lips
30.08 - Częstochowa - Bajm, Boney M
Partnerami akcji są:
Kulinarnym partnerem Prymatu podczas Złotych Przebojów na wakacjach jest KONSPOL.
Pełnoziarniste spaghetti z wędliną i sosem marchewkowym
Składniki:
- 70 g makaronu pełnoziarnistego typu spaghetti
- 100 g szynki wędzonej z kurczaka Natura Konspol
- 1 duża marchewka
- 2 łyżki groszku konserwowego
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku
- świeża mięta
- bazylia, oregano, biały pieprz, szczypta soli
Przygotowanie:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć na tarce, połączyć z groszkiem i drobno posiekanym czosnkiem. Umieścić na rozgrzanej patelni teflonowej, smażyć przez 2-3 minuty nieustannie mieszając. Dodać bulion, doprawić pieprzem, bazylią i oregano. Dusić do odparowania 3/4 płynu, a następnie zmiksować blenderem. Makaron wymieszać z pokrojoną wędliną i oliwą z oliwek. Dodać sos, siekaną miętę i posypać parmezanem. Udekorować listkiem mięty.
Kaloryczność: 487 kcal
Białko: 31 g
Tłuszcz: 15 g
Węglowodany: 57 g
Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".