Wpis Tygodnia: Ciasto parzone po tuningu

14.07.2014
Wpis Tygodnia: Ciasto parzone po tuningu

Ciasto parzone może wydawać się trudne do przygotowania. No bo jak wykonać ciasto, które na zewnątrz będzie chrupiące, a w środku całkiem puste? Pyszna karpatka, słodki ekler czy domowy groszek ptysiowy do zup z pewnością wynagrodzą nam trud przygotowania tego ciasta.

 

Zobaczcie jak przyrządzić takie ciasto i jakie cuda można stworzyć z jego pomocą. W naszym Wpisie Tygodnia Ewa proponuje własne wersje popularnych przepisów na bazie parzonego ciasta: Wytrawna szpinakowa karpatka , Karpatka czekoladowa czy nawet pełnoziarnisty orkiszowy tort karpatkowo-truskawkowy. Wpis znajdziecie TUTAJ

 

Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów  (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Udostepnij:

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renata9

15.07.2014 13:56
Ewa, moje gratulacje :-)

Ewa

15.07.2014 12:34
Dziękuję :)

IwonaDD

14.07.2014 14:28
gratulacje!

Anonimowy

14.07.2014 11:43
Tort wygląda przepysznie! ciasto wydaje się lekkie aż mam ochotę piec !
prymat