Ciasto parzone może wydawać się trudne do przygotowania. No bo jak wykonać ciasto, które na zewnątrz będzie chrupiące, a w środku całkiem puste? Pyszna karpatka, słodki ekler czy domowy groszek ptysiowy do zup z pewnością wynagrodzą nam trud przygotowania tego ciasta.
Zobaczcie jak przyrządzić takie ciasto i jakie cuda można stworzyć z jego pomocą. W naszym Wpisie Tygodnia Ewa proponuje własne wersje popularnych przepisów na bazie parzonego ciasta: Wytrawna szpinakowa karpatka , Karpatka czekoladowa czy nawet pełnoziarnisty orkiszowy tort karpatkowo-truskawkowy. Wpis znajdziecie TUTAJ
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.