Robert Sowa pojawił się ze specjalnym menu w Pionkach. Zdradził kilka sekretów kulinarnych, a także opowiadał o aktualnie obowiązujących trendach. Było pysznie!
Rober Sowa 28 kwietnia przyjechał do Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Pionkach im. Skłodowskiej-Curie, gdzie wraz z uczestnikami kursu kulinarnego przygotował tak wyborne propozycje jak: policzki wołowe na ragout z soczewicy i pomidorów, dorsza z sosem z ogórków kiszonych z koperkiem i serek mascarpone z kawą, makaronikami, truskawkami oraz świeżą miętą. Nie trudno się domyślić, że było przepysznie.
W warsztatach wzięło udział ponad 30. chętnych, w tym uczniowie klas gastronomicznych oraz osoby z kwalifikowanych kursów zawodowych. W trakcie spotkania nie zabrakło fachowych porad - Robert Sowa pokazywał najnowsze techniki kulinarne i opowiadał o tajnikach przygotowywania sosów. Na koniec każdy z uczestników otrzymał specjalny certyfikat i upominek.
Miejmy nadzieję, że tego rodzaju spotkań będzie coraz więcej - a wszystko na to wskazuje. To tak naprawdę dopiero początek współpracy pomiędzy CKZiU i firmą Prymat, które właśnie w tym roku połączyły siły organizując różnego rodzaju konkursy, szkolenia i warsztaty, takie jak te z udziałem Roberta Sowy.