Sałatki są bardzo ważnym i wyjątkowym składnikiem naszej diety. Łatwość przyrządzania oraz praktycznie dowolna kompozycja składników sprawiają, że szybko można przyrządzić coś smacznego i zdrowego. Sekretem każdej sałatki są odpowiednio dobrane, świeże składniki oraz przyprawy, które podkreślają smak i aromat dania. Lekkie sałatki należą do ulubionych potraw nie tylko podczas gorącego lata, ale również przez cały rok. Są doskonałe zarówno na śniadanie, lunch jak i wykwintną kolację.
Mogą być samodzielnym daniem, jak i przystawką do dania głównego. Wspaniale wzbogacają i uświetniają stół przy każdej uroczystości, są też niezastąpionym dodatkiem do dań grillowych. Sałatki to nie tylko bogactwo wrażeń kulinarnych, to także źródło cennych mikroelementów i witamin, tak ważnych w codziennej diecie. Dzięki nim łatwo utrzymać dobrą figurę i świetne samopoczucie.
Biała kapusta to jeden z podstawowych składników tradycyjnej kuchni polskiej. Sałatka na bazie białej kapusty z dodatkiem ogórka, marchwi i cebuli to pomysł na smaczny i zdrowy dodatek do wszelkich dań na ciepło. Sekret naszej sałatki tkwi w idealnej proporcji składników oraz odpowiednio dobranych przyprawach. |
Sałatka obiadowa stanowi doskonałe uzupełnienie codziennie przygotowywanych posiłków. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do codziennych dań obiadowych. Idealnie harmonizować będzie ze smakiem mięs grillowych.