Dzisiaj sięgamy po kaszubskie smaki. Na stół wędrują Ogórki kaszubskie Smak, które idealnie komponują się z ogromną gamą polskich dań. Dla spragnionych smaku grillowanych potraw proponujemy dzisiaj wyjątkową kanapkę serwowaną w towarzystwie niezastąpionych Ogórków kaszubskich Smak. Ciekawi tej kombinacji?
Kanapka w grillowanym schabem karkowym prime food z pieczarkami i tartym serem oscypek (Robert Sowa)
Składniki dla 4 osób:
800 g schabu karkowego Prime Food
Marynata:
100 ml oliwy z oliwek
Przyprawa do karkówki – Karkówka klasyczna Prymat
4 bułki piwne
200 g świeżych pieczarek
Oliwa z oliwek do smażenia
Natka pietruszki Prymat
1 biała cebula
1 czerwona cebula
80 g tartego sera oscypek
100 g świeżych liści szpinaku
½ główki sałaty radicchio
Sos sałatkowy cezar Prymat
40 g masła roślinnego
4 Ogórki kaszubskie Smak
Sól czosnkowa, grubo mielony Pieprz czarny Prymat
Sposób przygotowania:
Umyty i osuszony schab pokroić na 4 kotlety, lekko je rozbić, zamarynować w oliwie z oliwek połączonej z przyprawą do karkówki Prymat i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Pieczarki pokroić na cząstki, usmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą i pieprzem, a na końcu dodać Natkę pietruszki Prymat.
Szpinak i sałatę umyć, osuszyć i tuż przed podaniem połączyć z Sosem cezar Prymat. Cebulę pokroić w krążki.
Mięso wyjąć z marynaty i grillować po około 6 minut z każdej ze stron.
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, ułożyć na niej szpinak i sałatę radicchio. Na chrupiących sałatach umieścić soczystą karkówkę, a na niej usmażone pieczarki, krążki cebuli i tarty oscypek. Tak przygotowaną kanapkę podawać z Ogórkami kaszubskimi Smak.