Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne dania mięsne, czyli roladki na tysiąc sposobów

Pyszne dania mięsne, czyli roladki na tysiąc sposobów

Brak Wam pomysłu na urozmaicenie uroczystego obiadu? Skuście się na przyrządzenie wybornych roladek mięsnych. Do ich przygotowania wystarczy już zaledwie „szczypta” kulinarnej wyobraźni, kawałek mięsa wołowego, wieprzowego lub drobiowego i składniki na farsz, które w całości zależą od waszych smaków. Wyśmienity aromat i pyszny obiad gwarantowany!

Starte warzywa, grzyby a nawet suszone owoce otulone w zależności od smaku mięsem drobiowym, wieprzowym lub wołowym to wyśmienita alternatywa dla kotletów schabowych, pieczonej karkówki i pulpetów.

Zaraz obok niepowtarzalnego smaku zaletą roladek mięsnych jest ich banalnie prosty sposób przygotowania. Co więcej do ich wykonania możemy wykorzystać składniki dostępne w lodówce, począwszy od wytrawnych grzybów i warzyw aż po słodkie suszone owoce. Aby przyrządzone roladki nie tylko doskonale smakowały, ale też pięknie wyglądały, można po ich zawinięciu spiąć je np. wykałaczką.

Dla urozmaicenia smaku roladek można pokusić się o przygotowanie do nich ulubionego sosu.

Macie ochotę przygotować roladki na obiad? Zainspirujcie się Wpisem Tygodnia pt: „Mięsne roladki na wiele sposobów” w wydaniu Ifa. Znajdziecie  w nim pomysł m.in. na smaczne roladki w sosie chlebowo-musztardowym i roladki drobiowe z żółtym serem i pietruszką. Smacznego!

 

Pyszne dania mięsne, czyli roladki na tysiąc sposobów

Rolady nadziewane daktylami i orzechami w sosie musztardowym w wydaniu Ifa

UWAGA!

W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300. punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.

Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

 Kryteria wyboru:

  • oryginalna tematyka
  • zdjęcia wysokiej jakości
  • własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
  • wysoki poziom poprawności językowej

* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.

Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.

Ifa 12.01.2016 08:20
Dziękuję :-)
SzczyptaChili 11.01.2016 13:07
Gratuluję a mięsa nadziane uwielbiam :)
bietka 11.01.2016 12:31
gratuluję wpisu tygodnia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak