Przyprawa Tygodnia: Cebulka Suszona

03.12.2010
Przyprawa Tygodnia: Cebulka Suszona

Poprzez połączenie suszonej cebuli, masła, mąki i ziół można przygotować kruszonkę, która idealnie zapiecze się na porcji mięsa lub ryby.

 

Można też wymieszać ją z oliwą, pomidorami cherry, pestkami słonecznika, czosnkiem i posiekaną natką pietruszki lub lubczyku i tak powstałą mieszanką polać grillowane medaliony wołowe bądź pieczony filet z ryby.

 

Suszoną cebulkę można również dodać do zupy – straci wówczas swoją chrupkość, ale zupa będzie bardziej aromatyczna.

 

Polecam też połączenie suszonej cebuli z podsmażonym bekonem, słodką papryką i natką pietruszki. Otrzymamy wówczas aromatyczną okrasę do ziemniaków, kopytek, pierogów i innych produktów mącznych.

 

Możemy dodać ją pod koniec do smażenia warzyw. Będą one idealne np. jako dodatek do dań kuchni orientalnej. 

 

1

Udostepnij:

Komentarze (0)

prymat