Michał zaproponował swoją wersję krewetek po hiszpańsku:
Składniki:
- 20 sztuk krewetek typu: black tiger
- 1 łyżka Kucharka
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryczki chili
- pietruszka
- 5 łyżek oliwy
- ok. 50 g masła
Sposób przygotowania:
Mrożone krewetki tygrysie wrzucamy do gotującej wody. Dodajemy szczyptę Kucharka i gotujemy około 2 minut. Następnie wyjmujemy i suszymy na papierowym ręczniku. Kroimy czosnek, papryczki chili i pietruszkę. Rozgrzewamy na patelni olej i dodajemy łyżkę masła oraz wcześniej pokrojone składniki. Po około 1 minucie dodajemy krewetki. Smażymy około 3-4 minut.
Zobacz przepisy Aleksandry
PRZYSTAWKA: Bakłażan z fetą, miętą i chili
DANIE GŁÓWNE: Spaghetti al nero di seppia z owocami morza
DESER: Mess rabarbarowo-truskawkowy
PRZYSTAWKA: Niespodzianka w towarzystwie sosów
DANIE GŁÓWNE: Kukuryku na szparagach
DESER: Owocowa radość z truflami
PRZYSTAWKA: Krewetki po hiszpańsku
DANIE GŁÓWNE: Kurczak w warzywach podany z makaronem
DESER: Jabłka z kruszonką
PRZYSTAWKA: Marokańska sałatka bakłażanowa z kuskusem
DANIE GŁÓWNE: Tagine z kurczakiem
DESER: Truskawki w obłokach