Grill przyprawa ziołowa zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia, ponieważ jest to znakomita kompozycja ziół i przypraw, które dodadzą wyjątkowego ziołowego smaku i aromatu grillowanym mięsom i warzywom. Z jej pomocą możemy przygotować dla naszych gości prawdziwe rarytasy, które zadowolą nawet najbardziej spragnionych wykwintnej kuchni. A wszystko to w bardzo wygodnej w użyciu, ekonomicznej tubie!
Z dodatkiem przyprawy Grill ziołowy możemy przygotować mnóstwo pysznych przekąsek grillowych. Zioła doskonale skomponują się ze smakiem mięsa, idealnie też będą pasować do wszelkich warzyw. Dzięki niej zachwycimy się grillowanymi bakłażanami, cukinią, czy też papryką. Smak ziół pasuje również do łososia, dorsza, pstrąga, owoców morza, czy też szaszłyków z dodatkiem owoców.
A oto grillowy przepis na: BAKŁAŻANY Z PIKANTNYM SOSEM
Chrupiące plastry bakłażana, słodko-kwaśny pikantny sos doprawiony najlepszymi przyprawami Prymat… Czy to jako przystawka, czy jako dodatek do dania głównego, ten zestaw wzbudza zawsze wiele emocji. Ani się spostrzeżesz, a dla Ciebie nie zostanie już ani kawałek!
3 bakłażany /90 dag/, sól
Sos: 6 łyżek oliwy, 3 łyżki ciemnego sosu balsamicznego, 2 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki miodu /najlepiej gryczanego/, ½ łyżeczki tymianku Prymat,2 zmiażdżone ząbki czosnku, ½ łyżeczki przyprawy Grill ziołowy Prymat, sól
Bakłażany umyć pokroić wzdłuż w plastry grubości ½ cm, posolić, odstawić na 30 min, a w tym czasie przygotować sos: połączyć wszystkie składniki sosu i starannie wymieszać.
Bakłażany opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry bakłażana ułożyć na ruszcie grilla i opiekać po 4 min z każdej strony. Po zdjęciu z grilla smarować obficie plastry bakłażana przygotowanym sosem. Podawać do dań mięsnych i rybnych.
W podobny sposób można przygotować cukinię lub kabaczka.