Ciasto ucierane należy do najprostszych do wykonania - jest łatwe i szybkie. Każdy powinien z nim sobie poradzić bez większych problemów: wystarczy bez wyrabiania utrzeć wszystkie składniki, a następnie włożyć do piekarnika. To idealny wypiek na rodzinne spotkania albo smaczny podwieczorek.
Z jabłkami, truskawkami, śliwkami, a nawet z jogurtem. Sposobów na przygotowanie ucieranego ciasta są tysiące, w zależności od naszych upodobań, możemy wybrać pyszne dodatki. Ale ten wypiek nie słynie tylko z owocowych elementów - najważniejsza jest jego konsystencja i aromat. Ciasto ucierane powinno być miękkie, mieć maślany posmak i delikatną kruszonkę, którą można zastąpić słodką polewą.
Jeśli chcecie, aby w Waszym domu unosił się piękny zapach ciasta, to zapraszamy do Wpisu Tygodnia "Ciasto ucierane - Cappuccino" autorstwa wedith1. Znajdziecie tam video z dokładną instrukcją przygotowania wypieku.
Ciasto ucierane - Cappuccino autorstwa wedith1
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i ''smacznie'', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.