Nuggetsy stały się ostatnimi czasy bardzo popularne. Szybkie i łatwe w przygotowaniu - zrobiły furorę na całym świecie, zdobywając uznanie szczególnie wśród najmłodszych smakoszy. Historia tego dania liczy sobie zaledwie kilkadziesiąt lat, ale dość mocno odznaczyła się na kulinarnej mapie świata. Jak podają źródła, pierwsze nuggetsy można było zjeść już w 1950 roku. Wymyślił je ówczesny profesor uniwersytetu w Cornell – Robert C. Baker. Od tamtego czasu słynna receptura obiegła cały świat.
Nuggetsy klasyczne Prymat to przyprawa do kawałków piersi z kurczaka, przyrządzanych w smakowitej, złocistej otoczce. Najlepiej smakują z frytkami i sałatką, ale można się nimi zajadać także solo, z ketchupem lub różnymi sosami. Z kolei Nuggetsy pikantne Prymat swój doskonały smak zawdzięczają: czosnkowi, ostrej i słodkiej papryce oraz innym starannie skomponowanym przyprawom. Można je serwować zarówno jako przekąskę, jak i danie główne, np. w połączeniu z frytkami, sosem i sałatką.