Składniki dla 4 osób:
4 x 200 g oczyszczonego, pokrojonego w plastry rostbefu argentyńskiego
Marynata:
Przyprawa grillowa do steku Prymat
Szczypta estragonu Prymat
½ szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy dijon
1 główka sałaty lodowej
1 łyżka małych kaparów
Kilka posiekanych listków bazylii
1 łyżka prażonych orzeszków piniowych
3 łyżki tartego parmezanu
4 suszone pomidory
1 opakowanie sosu włoskiego Prymat
Świeżo mielony czarny pieprz Prymat
Sposób przygotowania:
Sałatę lodową porwać, a następnie połączyć z suszonymi pomidorami, kaparami, posiekaną bazylią i orzeszkami piniowymi.
Wszystkie składniki marynaty zmiksować, doprawić ulubionymi przyprawami, a następnie natrzeć nią plastry rostbefu i odstawić do lodówki (im dłużej mięso pozostanie w marynacie, tym głębszy będzie jego efekt smakowy). Zamarynowane mięso usmażyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po ok. 3 minuty z każdej strony.
Tak przygotowany rostbef argentyński ułożyć na talerzu i umieścić na nim wcześniej przygotowaną sałatkę. Całość skropić sosem włoskim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem umieszczonym na opakowaniu, posypać świeżo tartym parmezanem i czarnym pieprzem.