Przyprawa Kurczak grillowany pozwala cieszyć się smakiem przygotowanego na grillu lub ruszcie udka z kurczaka. Przyprawa uwolni swój doskonały smak, gdy posypiemy nią drobiowe filety. Dzięki bogactwu ziół i starannie wyselekcjonowanych przypraw wszyscy biesiadnicy będą zachwyceni idealnym smakiem i aromatem. Dodatkowo funkcjonalna tuba sprawi, że gospodarze docenią wygodę stosowania tej przyprawy.
Kurczak grillowany w tubie znakomicie nadaje się do kurczaka z rożna i grilla. Delikatny drób jest wręcz stworzony do grillowania. Kurczaka, a także inne mięso drobiowe możemy przyrządzać na wiele sposobów, a przyprawa Prymat sprawdzi się w każdym z nich. Zalecamy nacierać nią kawałki mięsa przed grillowaniem, smażeniem lub pieczeniem.
Z przyprawą Kurczak grillowany wyczarować możemy naprawdę oryginalne potrawy. Tym razem proponujemy przepis na kurczaka z owocami. Zapraszamy do wypróbowania- dzieci będą zachwycone chrupiącą skórką polaną sokiem z cytryny i odkrywaniem przy każdym kęsie kolejnych partii owoców.
Kurczak z cytryną i owocami
1 kurczak /1,2 kg/, przyprawa Kurczak grillowany, 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej Kucharek, 10 dag masła, 1 puszka brzoskwiń, 1 puszka ananasa, kompot z czereśni, 1 cytryna
Oczyszczonego w środku i na zewnątrz kurczaka umyć, przeciąć na pół, usunąć część kości i naciąć w stawach. Połówki przeciąć na mniejsze porcje, posypać przyprawą warzywną i przyprawą Kurczak grillowany i skropić sokiem z cytryny.
Ułożyć kurczaka na rozgrzanym ruszcie, posmarować masłem i opiekać, najpierw od wewnętrznej strony 6-8 min. Mięso odwrócić, skropić cytryną, posmarować masłem i opiekać tak, jak poprzednio. Upieczonego kurczaka wyłożyć na półmisek, skropić cytryną i obłożyć owocami.