Zupa krem z cukinii z białą czekoladą
Przygotuj:
50 g masła
300 g cukinii
50 g cebuli
½ kostki Rosół z kury Kucharek
100 g śmietany
150 g białej czekolady
Sól, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Prażone migdały do dekoracji
Listki mięty do dekoracji
(Składniki dla 4 osób).
Sposób przygotowania:
W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Z połowy kostki Rosół z kury przygotować 250 ml bulionu i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać 100 g śmietany i 150 g białej czekolady. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.
Więcej przepisów na dania z czekoladą znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania.