Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

 

Zupa krem z cukinii z białą czekoladą 

 

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

Przygotuj:

50 g masła

300 g cukinii

50 g cebuli

½ kostki Rosół z kury Kucharek

100 g śmietany

150 g białej czekolady

Sól, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Prażone migdały do dekoracji

Listki mięty do dekoracji

(Składniki dla 4 osób).

 

Sposób przygotowania: 

W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Z połowy kostki Rosół z kury przygotować 250 ml bulionu i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać 100 g śmietany i 150 g białej czekolady. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.

 

 

Więcej przepisów na dania z czekoladą znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania.

 

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Smakołyki z czekolady cz. II

Doradca Smaku 23.03.2013 16:41
Polecamy, bo jest naprawdę pyszne - warto zaryzykować!
caralajna 22.03.2013 07:42
przyznam, że lubię dziwaczne połączenia, ale ten ...to sama nie wiem.. musiałabym spróbować, bo nie wyobrażam sobie smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak