Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„KULINARNY TALENT 2012” wyłoniony!

„KULINARNY TALENT 2012” wyłoniony!

Organizatorem Konkursu był Robert Sowa przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, MT Targi oraz Agencji Ready PR Events&More. Jednym ze sponsorów był Prymat.

 

„KULINARNY TALENT 2012” wyłoniony!

1

 

„Kulinarny Talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy  kulinarne.

 

 

1 1 1

Również byliśmy podczas wyboru Kulinarnego Talentu 2012!

 

 

Tegoroczny konkurs poprowadził wraz z Robertem Sową dziennikarz telewizyjnej Jedynki, znany m.in. z programu "Kawa czy Herbata?" - PAWEŁ POCHWAŁA, a uczestników  oceniały 2 zespoły jurorów.

 

 

1 1 1

 

 

Po emocjonującej bitwie kulinarnej stoczonej przez młodych adeptów, Jurorzy wyłonili laureatów konkursu...

 

 

                1 1

 

 

OTO ZWYCIĘZCY IV EDYCJI "KONKURSU KULINARNY TALENT 2012" I SKOMPONOWANE PRZEZ NICH DANIA:

 

1 miejsce zdobył Marcin Popielarz (Hotel Sheraton Sopot; szef rekomendujący: Tomasz Borucki), który przygotował: podudzia z kurczaka w brunoise z warzyw podane z polentą o smaku czerwonej kapusty, wędzonym łososiem z bryndzą w kaparowym gelanie oraz sosem z moreli i anchois

 

2 miejsce przypadło Bartłomiejowi Pawlikowskiemu (Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski; szef rekomendujący: Dawid Szkudlarek) za udko z kurczaka z musem borowikowym, z dodatkiem ziemniaka confit, quiche z łososiem i gołąbka warzywnego podlanego miodkiem majowym

 

3 miejsce zajął Marcin Zawadzki z Warszawy rekomendowany przez Pawła Oszczyka, który przyrządził chrupiącego kurczaka confit z wędzonym łososiem norweskim i foie gras, podanego z risotto ze szczawiem i awokado oraz sosem curry

 

 

       1 1

 

Wszystkim serdecznie gratulujemy!

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak