Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Z kodem DS10 rabat na zakupy na sklep.prymat.pl SPRAWDŹ

„KULINARNY TALENT 2012” wyłoniony!

„KULINARNY TALENT 2012” wyłoniony!

Organizatorem Konkursu był Robert Sowa przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, MT Targi oraz Agencji Ready PR Events&More. Jednym ze sponsorów był Prymat.

 

„KULINARNY TALENT 2012” wyłoniony!

1

 

„Kulinarny Talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy  kulinarne.

 

 

1 1 1

Również byliśmy podczas wyboru Kulinarnego Talentu 2012!

 

 

Tegoroczny konkurs poprowadził wraz z Robertem Sową dziennikarz telewizyjnej Jedynki, znany m.in. z programu "Kawa czy Herbata?" - PAWEŁ POCHWAŁA, a uczestników  oceniały 2 zespoły jurorów.

 

 

1 1 1

 

 

Po emocjonującej bitwie kulinarnej stoczonej przez młodych adeptów, Jurorzy wyłonili laureatów konkursu...

 

 

                1 1

 

 

OTO ZWYCIĘZCY IV EDYCJI "KONKURSU KULINARNY TALENT 2012" I SKOMPONOWANE PRZEZ NICH DANIA:

 

1 miejsce zdobył Marcin Popielarz (Hotel Sheraton Sopot; szef rekomendujący: Tomasz Borucki), który przygotował: podudzia z kurczaka w brunoise z warzyw podane z polentą o smaku czerwonej kapusty, wędzonym łososiem z bryndzą w kaparowym gelanie oraz sosem z moreli i anchois

 

2 miejsce przypadło Bartłomiejowi Pawlikowskiemu (Hotel Best Western Gorzów Wielkopolski; szef rekomendujący: Dawid Szkudlarek) za udko z kurczaka z musem borowikowym, z dodatkiem ziemniaka confit, quiche z łososiem i gołąbka warzywnego podlanego miodkiem majowym

 

3 miejsce zajął Marcin Zawadzki z Warszawy rekomendowany przez Pawła Oszczyka, który przyrządził chrupiącego kurczaka confit z wędzonym łososiem norweskim i foie gras, podanego z risotto ze szczawiem i awokado oraz sosem curry

 

 

       1 1

 

Wszystkim serdecznie gratulujemy!

 

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak