Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Druga część bestsellerowego „Doradcy smaku”

Druga część bestsellerowego  „Doradcy smaku”

22 kwietnia  Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror w polskiej edycji jednego z programów kulinarnych powróci z kontynuacją swojego kulinarnego bestsellera. „Doradca smaku 2” to zestaw zupełnie nowych 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

Poprzednia książka Michela Morana „Doradca smaku” opublikowana w 2014 roku cieszy się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych smaków. Na fali popularności kulinarnego poradnika znany kucharz przygotował kontynuację z całkiem nowymi i oryginalnymi przepisami, które podzielone są na trzy użyteczne kategorie: proste, lekkie, szybkie. W pierwszej kategorii Michel Moran proponuje m.in. ciasto biszkoptowe bez pieczenia, cannelloni ze szpinakiem i serem ricotta czy kurczaka na słodko. W drugiej czytelnicy znajdą przepis na pasztet wegetariański i solę z makaronem, zaś w trzeciej szybkie pomysły na krewetki z guacamole, oryginalne leczo czy jabłka miłości.

W „Doradcy smaku 2” autor po raz kolejny chętnie dzieli się swoim bogatym doświadczeniem, inspiruje do sięgania po nowinki  kulinarne oraz otwarcie zachęca do próbowania nowych smaków. Zaprezentowane w książce dania są proste i łatwo można je przygotować, nie potrzeba do nich wyszukanych i drogich składników. Kaczka z sosem miodowym, oryginalna francuska pizza czy słodki przekładaniec to rozwiązania, które podbiją każde podniebienie. To wszystko sprawia, że książka jest praktycznym  i użytecznym przewodnikiem dla każdego.

Książka jest wyróżniającą się pozycją pośród kulinarnych poradników. Ze względu na szczegółowość opisów i praktyczny charakter może być osobistym kursem sztuki gotowania. Żaden przepis nie ma tajemnic, kiedy można liczyć na wsparcie Doradcy Smaku.

Michel Moran urodził się we Francji, gdzie wychował się i wykształcił. Jego rodzice są Hiszpanami. Swoją przygodę z kulinariami rozpoczął już w wieku 14 lat, praktyki zdobywał między innymi w słynnej restauracji „Le Jardin”. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje Paryża, Genewy, Frankfurtu i Luksemburga. W tym ostatnim mieście poznał swoją żonę, Halinę, dla której przeprowadził się do Polski. Jest szefem i właścicielem restauracji Bistro de Paris mieszczącej się w budynku Opery Narodowej. 

 

W związku z premierą książki, powraca akcja Pogotowie Kulinarne: Nie masz pomysłu na obiad lub kolację? Napisz, co masz w lodówce, a my wymyślimy dla Ciebie przepis na oryginalne i pyszne danie! Akcja startuje już za tydzień - 16 kwietnia i trwać będzie do 31 dnia miesiąca. 

Więcej o akcji Pogotowie kulinarne można znaleźć tutaj

 

Autor: Michel Moran

Tytuł: „Doradca smaku”

Wydawnictwo: MUZA SA

Stron: 176

Cena detaliczna: 34,99
Premiera: 22.04.2015

bietka 15.04.2015 18:35
czyli znowu będzie smacznie :)
PaniMISIOWA 09.04.2015 09:22
Właśnie zamówiłam sobie przedpremierowo w empiku :-)
PaniMISIOWA 09.04.2015 09:02
Ja też Go uwielbiam! Jest sympatyczny, wesoły - kto oglądał odcinek z zupą czosnkową, ten wie o co chodzi ;-) do tego cudnie gotuje i wspaniale się go ogląda!
KamilaGotuje 08.04.2015 16:23
Uwielbiam tego człowieka. Jego zdolności kulinarne i charyzmę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak