Składniki:
300 g posiekanej wołowiny
1 mała sałata
40 g boczku
1 pomidor
2 bułki do hamburgerów
2 jajka
majonez
keczup
olej
Przyprawa do mięsa mielonego Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska Prymat
Kroimy drobno sałatę i mieszamy ją z majonezem. Pomidory kroimy w niezbyt grube plastry. Doprawiamy mięso solą, pieprzem, papryką słodką i przyprawą do mięsa mielonego.
Na suchej patelni smażymy boczek.
Z mięsa formujemy hamburgery o grubości 1 centymetra.
Zdejmujemy z patelni usmażony boczek i smażymy steki. Mięso powinno pozostać lekko krwiste w środku.
Do piekarnika z funkcją grillowania od góry wstawiamy bułki by lekko się zrumieniły. Następnie bułki smarujemy ketchupem,
...kładziemy na nich boczek, sałatę, plaster pomidora, a na wierzchu kładziemy stek i pozostały boczek.
Całość wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni C na ok. 2 minuty.
W międzyczasie na patelni z odrobiną oleju smażymy jajka sadzone.
Wyciągamy z piekarnika hamburgery, na wierzch kładziemy jajko, przykrywamy wierzchem bułki i podajemy. Bon apetit.