Składniki:
3 cukinie
3 ziemniaki
2 łyżki masła
1 l wody
Tymianek otarty Prymat
Liść laurowy Prymat
Kostka Rosół z kury Kucharek
2 łyżki śmietany 36%
makaron nitki
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Umyte cukinie i ziemniaki kroimy na kawałki

W garnku rozpuszczamy odrobinę masła i smażymy cukinię, po chwili dodając ziemniaki.

Zalewamy zimną wodą, tak aby poziom wody był około centymetra ponad warzywami.

Doprawiamy odrobiną soli, odrobiną pieprzu, tymiankiem i liściem laurowym.

Gotujemy pod przykryciem 10 do 15 minut na dużym ogniu.

Doprawiamy 1 kostką rosołową, mieszamy, a następnie całą zupę miksujemy.

Dodajemy śmietanę i po chwili makaron.

Gotujemy na małym ogniu.

Gdy makaron będzie gotowy nalewamy do miseczek i serwujemy.
Bon apetit